Uputstvo za upotrebu

Uputstvo za upotrebu proizvoda od magarećeg mlijeka


Šampon – pogodan za sve tipove kose, prije upotrebe protresti, koristi se svaka 2 – 3 dana za što bolji učinak. Nanijeti na mokru kosu, utrljati i ostaviti
5 – 10 minuta, nakon toga isprati i ponoviti još jednom postupak. Ograđujemo se ukoliko šampon miješate sa drugim šamponima, ubacujete dodatke i slično.


Seboreični dermatitis – najčešće na tjemenu, koriste se 3 proizvoda
krema, sapun i šampon
krema – nanosi se u tankom sloju na tjeme kako bi hranila kožu
sapun – koristi se nakon kreme, potrebno je oprati tjeme 2 – 3x kako ne bi ostalo masno zbog kreme, sapun i krema koriste se što češće, odnosno prema vašoj potrebni, svaka 2 – 3 dana
šampon – koristi se svaka 2 – 3 dana


Baby krema – potpuno prirodna krema za bebe, svi sastojci u kremi su jestivi, nanosi se 2x na dan na čistu bebinu kožu. Koristi se kod dermatitisa, pelenskog osipa, crvenila, ekcema. Rok upotrebe do 3 mjeseca. Baby kremu obavezno čuvati u frižideru. Prvi put nanesite jednu tačkicu, ukoliko ne bude kontraindikacije na neki od sastojaka, kremu možete slobodno koristiti. Ne preporučujemo osobama alergičnim na bademovo i ekstradjevičansko maslinovo ulje.


Baby šampon/kupka 2u1 – Navlažite kosu i tijelo bebe mlakom vodom. Nanesite malu količinu šampona na kosu, zapjenite i zatim nježno isperite. Baby šampon u dodiru s kožom i kosom bebe stvara kremastu pjenu. Lako se ispire, za kosu bez čvorića. Ostavlja kosu nježno namirisanom, svilenkastom i bez statičkog elektriciteta. Ostavlja kosu savršeno čistom, zahvaljujući ultra-nježnomdjelovanju. Poštuje osjetljivu ravnotežu bebinog vlasišta. Lako se ispire, olakšava raščešljavanje kose. Ultra-nježna formula ne nadražuje sluznicu oko očiju. Rok upotrebe 3 mjeseca od dana otvaranja na tamnom i hladnom.


Maska sa zelenom glinom – nanijeti mokrim rukama na mokro lice, masku ostaviti 10 – 15 minuta da se osuši, masku skidati toplom vodom. Za masno lice koristi se svaka 2 – 3 dana, za normalnu ili mješovitu kožu svaka 3 – 4 dana. Jako dobro veže toksine, zateže lice i čisti od mitisera. Obavezno čuvati u frižideru. Rok upotrebe do 3 mjeseca.


Losion za tijelo – nanijeti u tankom sloju na kožu, jako se dobro razmazuje, nijepreviše mastan i koža jako dobro upija sastojke losiona. Sadrži prirodni zaštititni faktor (SPF) 10. Čuvati u frižideru. Rok upotrebe do 3 mjeseca. Balzam za usne – prirodni balzam pogodan za hepres i ispucale usne. Nanijeti u tankom sloju na usne i razmazati. Čuvati u frižideru. Rok upotrebe do 3 mjeseca.


Krema/mehlem za tijelo (za odrasle) – toliko prirodna da se može pojesti. Čuvati u frižideru. Ne smije se dirati prljavim rukama i nanositi na prljavo tijelo. Pogodna za lice i tijelo. Ograđujemo se ukoliko ste alergični na pčelinji vosak, lavandu, proteine mlijeka ili imate diabetes melitus. Rok upotrebe do 3 mjeseca.


Sapun – potpuno prirodni sapun pravljen od biljnog glicerina i magarećeg mlijeka, djeluje hidratizirajuće, pravljen za sve tipove kože. Ne ostavlja ljuspice poslije pranja, najbolje se pokazao u kombinaciji sa kremom za odrasle ili baby kremom


Dermatitis i ekcem kod odraslih osoba – krema u kombinaciji sa sapunom kod starijih osoba, sapun i kremu koristiti 2x na dan, sapun koristiti prije kreme. Ukoliko je dermatitis kod beba koristiti baby kremu.


Psorijaza – najčešće kožno oboljenje, kremu koristiti 2x na dan, nakon što kraste narastu, ne treba ih otkidati, pustiti da same nestanu, zahvaćena površina tijela psorijazom ne smije se dirati prljavim rukama niti stvarati nove rane


Suha i ispucala koža – nanijeti tanki sloj kreme na mjesto gdje je koža suha ili ispucala, najmanje 2x na dan


Akne (masna koža)maska, krema i sapun
Maska – koristiti 2 – 3x sedmično, odnosno po potrebi. Sapun se koristi uvijek prije kreme, oprati lice sapunom i toplom vodom, nakon sušenja lica nanijeti kremu u tankom sloju. Sapun i krema koriste se 2x na dan, bez preskakanja dana. Naša krema je potpuno prirodna i ne sadrži hemiju, te se nanosi isključivo čistim rukama na čisto tijelo! Kremu ne prepoučujemo osobama alergičnim na pčelinje proizvode ili lavandu, u tom slučaju koristiti zamjensku našu baby kremu koja ne sadrži pčelinje proizvode i lavandu, a takođe je prirodna.


Skladištenje:
Sapun poslije kvašenja vratiti u ambalažu, ali je ne zatvarati kako se ne bi natopio vodom, ostaviti otvorenu ambalažu kako bi se sapun osušio. Kremu i masku OBAVEZNO čuvati u frižideru jer su potpuno prirodne, najbolje upotrijebiti od dana otvaranja 3 mjeseca. Rok se može produžiti, ali i smanjiti ukoliko čuvate u frižideru i ne kontaminirate bakterijama sa ruku ili u frižideru bakterijama hrane.


Akne (suha koža)krema i sapun
Primjeniti isti način upotrebe kao kod masne kože, ali preskočiti masku. Ukoliko je vaša koža masna i imate akne, a koristite set za suhu kožu, ograđujemo se od kontraindikacija.


Napomena:
Ukoliko ste primjetili negativnu kontrareakciju molimo da proizvod prestanete koristiti. Reklamacije primamo u roku 24h od vremena preuzimanja pošiljke, potrebno je poslati detaljan opis, broj pošiljke i fotografije proizvoda na naš email: farma.zavidovici@gmail.com Kupovinom naših proizvoda saglasni ste da niste alergični na neki od sastojaka i nemate diabetes melitus.