Rekli smo pumpici “NE” – Marija Djerek Siric

“Nas dječak je na terapiji granulama za bronhitis koje mu baš i nisu pomogle pa je doktorica planirala uvesti pumpicu u slučaju sljedeće kontrole da mu nebude bolje. Mi smo se odlučili na magarece mlijeko. Nakon što je popio litar mlijeka kašalj skoro pa prestao. Uskoro planiramo po novu dozu da dodjemo.” – Marija Djerek Siric

Dragi kupci, ukoliko imate nekoga sa sličnim problemima ili sami borite bitku sa bronhijalnim bolestima (astma, hripavac, suhi kašalj, bronhitis, upala pluća, magareći veliki kašalj/hripavac…), imate oslabljen imunitet ili problema sa debelim crijevom (kolitis), onda je za vas magareće mlijeko odličan prirodni lijek.
Magareće mlijeko po sastavu je najsličnije majčinom, do sada nismo imali kupaca da su alergični na magareće mlijeko. U svijetu se magareće mlijeko koristi kao zamjena za majčino, te se koristi i u porodilištima na Siciliji i u Francuskoj, kako bi bebe stekle imunitet. Magareće mlijeko sadrži imunoglobuline, kao što sadrži i majčino mlijeko, jako dobro ojačava imunitet i djeluje na proizvodnju bijelih krvnih zrnaca (leukocita). Jedan od glavnih sastojaka su i lizozimi, koji su antiseptici u našem tijelu, hvataju slobodno željezo u organizmu i ne dopuštaju vezanje bakterija za željezo, te na taj način sprečavaju razvoj raznih bolesti.
Magareće mlijeko ima nizak nivo kazeina i ne može stvoriti bol u stomaku, kao što stvara kravlje ili kozije mlijeko.
Ono čime se jako razlikuje od ostalih mlijeka jeste da sadrži jako malo masnoće u prosjeku 0,2% mliječne masti i oko 60% mliječnog šećera, što ga čini jako slatkim i pitkim. Ne postoji dijete koje ne voli da pije magareće mlijeko.

Ukoliko ste se odlučili za narudžbu mlijeka to možete izvršiti samo pozivima na 061102751, 061935711, 061454908. Zbog ozbiljnosti posla samo na pozive odgovaramo, na sms i viber ne odgovaramo! Prilikom kupovine mlijeka dobijate i upute o korištenju.