Opadanje kose je prošlost -Leila I.

“Dobar dan, zeljela bih uzeti jedan sampon pa me zanima da li bismo se mogli dogovoriti oko preuzimanja? PS.vec sam koristila vas sampon i mogu vam reci da vec nakon jedne potrosene bocice vidljivi su rezultati tj znatno se smanjilo opadanje kose, sve pohvale i mnogo uspjeha u daljnjem radu…” – Leila I.

Za narudžbu posjetite naš web SHOP

Dragi kupci, ukoliko imate problema sa opadanjem kose, ispucalom kosom, masnom ili suhom, mi imamo rješenje za vas.

ŠAMPON SA MAGAREĆIM MLIJEKOM – obogaćen biljnim uljima i vitaminima
(cijena je bez uračunate poštarine)
– Zaustavite opadanje i perutanje kose
– Ojačajte korijen
– Riješite se masne, suhe i ispucale kose
– Podstaknite rast kose
– Dajte svojoj kosi sjaj i mekoću

Šampon sa magarećim mlijekom sadrži: magareće mlijeko, ricinusovo ulje, maslinovo ulje, vitamine A,D3,C i provitamin B5 (D-panetnol).

– Ricinusovo ulje koristi i za njegu suhe i dehidrirane kose, potiče rast te sprečava gubitak kose. Mogu ga koristi i muškarci i žene. Ono ima jako protugljivično i anti-bacilno djelovanje, zahvaljujući kiselinama koje se nalaze u ulju. Ricinusovo ulje, također, pomaže u održavanju vlažnosti vlasišta što pak pomaže u sprečavanju folikula kose u prebrzom odumiranju, te sprečava lomljenje kose.

– Maslinovo ulje podiže kvalitet kose i kada se koristi pravilno primećuju se velike promene. Kosa postaje lepršavija, jača i izgleda zdravije. Kada stavljate maslinovo ulje na kosu, ulje oblaže svaku dlaku i čini kosu jačom i sjajnijom. Koristi maslinovog ulja: daje mekoću, zaustavlja rascvjetalost kose, daje snagu, sjaj i podiže kvalitet kosi, smanjuje perut

– Vitamin A stimuliše folikule čime se poboljšava rast kose, takođe pomaže u formiranju zdravog sebuma (sebum je odgovoran za vlažnost korijena kose).

– Vitamin C je antioksidans koji pomaže u prevenciji preranog starenja (pojavljivanje sjedih dlaka) i isušivanja kose.

– Vitamin D3 pomaže kod rasta kose, a koriste ga folikuli dlake, gdje kosa zapravo započinje ciklus rasta. Ukoliko ne unosite dovoljne količine ovog vitamina, rast kose se može zaustaviti.

– Provitamin B5 (D-pantenol) se više ponaša kao protein nego kao vitamin uprkos svom porijeklu. Kada operemo kosu šamponom sa pantenolom, ovaj sastojak prodire duboko u kožu i trajno je hidrira. Kosa koja je pravilno hidrirana je jača i elastičnija a to znači manje sklona pucanju. Zato je pantenol najčešći izbor osoba sa nježnom, lomljivom kosom. Pantenol djeluje na nekoliko načina. On popravlja oštećenja kose, vraća njenu elastičnost, daje joj neophodnu vlažnost i fleksibilnost.

– Magareće mlijeko je poznato po svojim ljekovitim svojstvima. Od davnine su ljudi imali visoko mišljenje o koristi i blagodati magarećeg mlijeka kako za zdravlje tako za vitalnost i ljepotu tijela. Poznato je da je Kleopatra spravljala kupke od mlijeka kako bi svoju kožu održavala mekom i mladolikom. Grci su ga propisivali kao lijek za brojne zdravstvene tegobe dok su ga Rimljani smatrali luksuznim napitkom koji se služio u iznimnim prigodama i samo visoko cijenjenim gostima.

Hipokrat ga je prepisivao kao lijek za brojna oboljenja između ostalog i trovanja koja su u povijesti imala svoju značajnu ulogu u stjecanju vlasti i pozicija. Prvi je koji je ovo visoko proteinsko mlijeko propisao kod liječenja akni i ožiljaka.

Mlijeko je prirodni ovlaživač kože koji se u kozmetici koristi stoljećima. Umiruje i vlaži kožu. Kazeini, prirodni proteini iz mlijeka lako se apsorbiraju u kožu, te pomažu brzu hidrataciju suhe kože. Uz to je i lagani abraziv, koji pomaže uklanjanje mrtvih stanica s kože.

Magareće mlijeko ima sastav najsličniji majčinom mlijeku. Sadrži iznimno visoku količinu masnih kiselina, vitamine A, B1, B2, B6, C, D i E, minerale i proteine koji kožu čine mekom i svilenkastom. Prirodni je izvor alfa-hidroksi kiselina koje uklanjaju mrtve stanice kože. Jako je učinkovito za njegu suhe kože, te je prirodni učvršćivač kože, odgađa nastajanje bora i obnavlja kožu. Mogu ga koristiti i osobe s osjetljivom kožom, kao i novorođenčad.

Od antičkih vremena preporučuje se kao lijek za razne bolesti. Navodno je kupanjem u magarećem mlijeku Kleopatra kožu održavala mladolikom, a u njemu se kupala i Napoleonova družica Jozefina.