Maska od zelene gline – Danijela P.

“Poštovani. Zeljela bih da Vam se zahvalim na pomoći i kao mnogi do sada što su reagovali, reagovaću i ja. Maska i sapun bas djeluju u borbi protiv akni. Nisu se skroz povukle i smirile, ali efekat se bas vidi kako ja tako i ljudi u mojoj okolini. Koza je manje masna, upaljenih procesa jako malo..Kad potrošim ovo pakovanje, poručiću ponovo. Puno pozdrava i veliko hvala!?” – Danijela P.

“Maska/piling za lice sa zelenom glinom od magarećeg mlijeka”

Za narudžbu posjetite naš web SHOP

Maske za lice od zelene gline izvlače toksine iz kože, uklanjanju površinski sloj epidermisa, a koži donose minerale (zelena glina funkcionira kao ionski izmjenjivač), pa su najčešće upravo kod masne i mješovite kože sklone aknama.

Glina je zaista najprirodniji način rješavanja toksina iz kože! Osobito su korisne za osobe s masnom kožom te kožom sklonom aknama i miteserima.

– čisti i smanjuje pore
– pomaže riješiti problem lučenja viška ulja
– pomaže u borbi protiv tvrdoglavih akni
– djeluje kao blagi piling za kožu te je omekšava
– zaglađuje i tonizira površinu kože
– djeluje umirujuće i pomaže zacijeliti oštećenja kože i opekline
– poboljšava cirkulaciju
– vlaži, pruža dodatnu hidrataciju

Koji je pravilan način korištenja glinenih maski?

Prije svega, u potpunosti uklonite sve tragove šminke. Ako ste našminkani, koristite kvalitetno sredstvo za uklanjanje makeupa, a zatim očistite lice toplom vodom i losionom ili sapunom za pranje lica kako biste u potpunosti uklonili svu šminku i sve nečistoće. Masku od gline morate nanositi na potpuno čisto lice. Topla voda ili para pomoći će omekšati čepove u porama (suprotno uvriježenom mišljenju, pore se ne otvaraju i zatvaraju, već koža oko njih i nečistoće u njima omekšavaju kada su izložene toploj pari ili vodi).

Masku od gline nanesite ravnomjerno po cijelom licu, vratu. Ostavite 15 – 20 minuta da se osuši na vašem licu.

Kako biste glinenu masku uklonili na najbolji mogući način jeste da navlažite licu s dovoljno tople vode te ga nježno trljajte prstima kružnim pokretima dok se glina ponovo u potpunosti ne smoči. Nakon toga temeljito isperite lice i osušite ga “tapkajući” čistim ručnikom (nemojte grubo trljati). Nemojte više koristiti nikakvo sredstvo za čišćenje lica.

Obavezno čuvati u frižideru!