Magareće mlijeko

MAGAREĆE MLIJEKO KORISTI SE ZA:

 • djecu s alergijama na proteine u kravljem, kozjem, ovčjem i sojinom mlijeku
 • problemi sa bronhijalnim bolestima
  (astma, bronhitis, hripavac, suhi kašalj, veliki magareći kašalj/hripavac, upala pluća)
 • poboljšavanja dječjeg rasta i razvoja
 • jačanje imuniteta
 • oporavak od virusnih infekcija
 • slučajeve čestih upala pluća
 • liječenje bronhitisa, kašlja i astme
 • ublažavanje osteoporoze
 • ublažavanje kroničnog umora
 • dermatološke probleme
Narudžbe se vrše isključivo pozivima na 061102751, 061935711, 061454908. Zbog ozbiljnosti posla na upite o mlijeku odgovaramo samo lično ili pozivom na gore navede brojeve.
Farmeri na sms, viber i email ne odgovaraju!

* Koja je cijena magarećeg mlijeka i kako naručiti?

Magareće mlijeko pakujemo u sterilne bočice od 100 ml što predstavlja dnevnu dozu koja se pije te košta 15 KM. Mlijeko možete naručiti direktnim pozivom na brojeve telefona ili direktno na farmi 061/102-751; 061/454-908; 061/935-711. Mlijeko šaljemo po dogovoru i rok isporuke je 2 – 3h od vremena mužnje, tako da dobijate svježe mlijeko.

* Mlijeko je lijek za…

Mlijeko je lijek za bronhijalne bolesti (astma, bronhitis, hripavac, upala pluća, suhi kašalj, olakšava iskašljavanje, alergije respirativnog sustava), takođe ojačava imunitet, te liječi bolesti debelog crijeva (kolitis), lijek za alergije…

* Da li bebe mogu piti mlijeko?

Naravno, mlijeko je po svim osobinama najsličnije majčinom/humanom te se preporučuje novorođenčadima. Često su mala djeca alergična na kravlje, kozije ili sojino mlijeko, a usred nedostatka majčinog mlijeka, kao zamjena se koristi magareće mlijeko.

* Konzumacija i čuvanje magarećeg mlijeka?

Magareće mlijeko pakujemo u sterilne bočice od 100 ml što predstavlja dnevnu dozu koja se pije, te košta 15 KM. Možete ga svakodnevno konzumirati jer je najsličnije majčinom, ali mi preporučujemo od 5 – 10 dana po 100 ml, da bi došlo do vidljivih rezultata, kada su u pitanju djeca, starijim osobama preporučujemo od 10 – 20 dana po 100 ml. Kada su u pitanju teže bolesti potrebno je mlijeko trošiti više od 20 dana, sve zavisi od bolesti. Magareće mlijeko se pije svježe bez prokuhavanja, ne smije se miješati sa drugim dodacima i preporučuje se ujutro na ćesrce (prazan stomak) popiti dnevnu dozu mlijeka. Magareće mlijeko kada vam pošaljemo možete 3 dana držati svježe u frižideru, ostalo zaledite, te po potrebi odleđujete prebacivanjem iz ledare u frižider, prije na 12h, da se postepeno odledi. Mlijeko zaleđeno možete čuvati do 6 mjeseci, odleđivanjem ne gubi svojstva. Ne smije se zagrijavati iznad 37° C, jer će izgubiti sva svoja svojsta. Mlijeko je prirodni baktericid (ubija štetne bakterije).

Narudžbe se vrše samo pozivima na 061102751, 061935711, 061454908. Farmeri ne odgovaraju na sms i viber.

Mlijeko šaljemo autobuskim linijama

Pozitivni učinci na imunitet i zdravlje djeteta – Kao jedna od najboljih zamjena za humano mlijeko, magareće mlijeko pokazuje blagotvorno djelovanje kod bronhitisa, astme, problema s imunitetom i brojnih drugih bolesti karakterističnih za djecu dojenačke, vrtićke i školske dobi.
Odličnim se rješenjem kod malih alergičara pokazalo magareće mlijeko.
Prema sastavu, magareće je mlijeko najsličnije majčinom mlijeku, a ne izaziva alergije. Bonus kod magarećeg mlijeka je i taj što ga djeca naprosto obožavaju piti. Magareće ćete mlijeko teško pronaći u supermarketima, budući da je dnevna proizvodnja tog mlijeka kod magarica koje doje svoje magariće zaista minimalna.

Posljednjih godina sve više raste zanimanje za magareće mlijeko, budući da se prema sastavu i zdravstvenim ućincima pokazalo pogodnim nadomjestkom za kravlje mlijeko u preosjetljive djece. Osim toga dobar je supstrat za rast probiotičkih bakterija i sadržava značajnu količinu lizozima i laktoze. Visok sadržaj laktoze čini ovo mlijeko ukusnijim, a također je osigurana i bolja resorpcija kalcija što je od primarne važnosti za proces minaralizacije kostiju. Magareće mlijeko sadržava veće količine linolne i linolenske kiseline, koje između ostaloga mogu ublažiti simptome atopičnog dermatitisa.
Količina minerala približna je onoj u majčinom mlijeku,
osim većeg udjela kalcija i fosfora. Sadržaj bjelančevine je nizak pa ne predstavlja opterećenje za bubrežne funkcije. U sastavu bjelančevina znatan udio zauzima već spomenuti lizozim, prirodna antimikrobna tvar koja razara bakterijske stanične membrane, pa stoga ovo mlijeko na tom principu može u dojenčadi sprječavati crijevne infekcije. Lizozim ima i druge fiziološke funkcije, uključujući inaktivaciju nekih virusa, imunoregulacijsku aktivnost, protuupalno i protukancerogeno djelovanje. Količina druge antimikrobne tvari – laktoferina, dvostruko je veća nego u kravljem mlijeku. Osim lizozima i laktoferina tu su i ostale tvari s antimikrobnim djelovanjem – laktoperoksidaza, imunoglobulini i slobodne masne kiseline, pa ne čudi da se u magarećem mlijeku nalazi razmjerno mali broj bakterija.