Česta pitanja

* Koja je cijena magarećeg mlijeka i kako naručiti?

Magareće mlijeko pakujemo u sterilne bočice od 100 ml što predstavlja dnevnu dozu koja se pije te košta 10 KM. Mlijeko možete naručiti direktnim pozivom na brojeve telefona ili direktno na farmi 061/102-751; 061/454-908; 061/935-711. Mlijeko šaljemo po dogovoru i rok isporuke je 2 – 3h od vremena mužnje, tako da dobijate svježe mlijeko.

* Mlijeko je lijek za…

Mlijeko je lijek za bronhijalne bolesti (astma, bronhitis, hripavac, upala pluća, suhi kašalj, olakšava iskašljavanje, alergije respirativnog sustava), takođe ojačava imunitet, te liječi bolesti debelog crijeva (kolitis), lijek za alergije…

* Da li bebe mogu piti mlijeko?

Naravno, mlijeko je po svim osobinama najsličnije majčinom/humanom te se preporučuje novorođenčadima. Često su mala djeca alergična na kravlje, kozije ili sojino mlijeko, a usred nedostatka majčinog mlijeka, kao zamjena se koristi magareće mlijeko.

* Konzumacija i čuvanje magarećeg mlijeka?

Magareće mlijeko pakujemo u sterilne bočice od 100 ml što predstavlja dnevnu dozu koja se pije, te košta 10 KM. Možete ga svakodnevno konzumirati jer je najsličnije majčinom, ali mi preporučujemo od 5 – 10 dana po 100 ml, da bi došlo do vidljivih rezultata. Kada su u pitanju teže bolesti potrebno je mlijeko trošiti više od 10 dana, sve zavisi od bolesti. Magareće mlijeko se pije svježe bez prokuhavanja, ne smije se miješati sa drugim dodacima i preporučuje se ujutro na ćesrce (prazan stomak) popiti dnevnu dozu mlijeka. Magareće mlijeko kada vam pošaljemo možete 3 dana držati svježe u frižideru, ostalo zaledite, te po potrebi odleđujete prebacivanjem iz ledare u frižider, prije na 12h, da se postepeno odledi. Mlijeko zaleđeno možete čuvati do 6 mjeseci, odleđivanjem ne gubi svojstva. Ne smije se zagrijavati iznad 37° C, jer će izgubiti sva svoja svojsta. Mlijeko je prirodni baktericid (ubija štetne bakterije).

Narudžbe se vrše samo pozivima na 061102751, 061935711, 061454908. Farmeri ne odgovaraju na sms i viber.

Mlijeko šaljemo autobuskim linijama

Srdačan pozdrav